Over Allez

Wereldbeat Zydeco noemen ze het zelf. Allez mama versmelt stomende “dubbele kick” Zydeco met Afrikaanse High-life gitaargrooves, alsof die twee werelden voor elkaar gemaakt zijn. Vaak smijten ze met allerhande Keltische- Ierse of Bretonse stijlcitaten, zonder dat het ook maar een moment gekunsteld klinkt. Wat ook geldt voor de Nederlandstalige teksten, die op een ontwapenende manier alledaags zijn. Allez Mama vraagt zich goddank niet af waarom de dag een nacht wordt. Alleen daarom verdient hun eigenzinnige Wereldbeat Zydeco een groter publiek dan de Bløfs en minstens zulke grote hits als het enigszins verwante Rowwen Hèze.
(Citaat: Henk van der Horst – OOR).

Allez Mama geeft (na een lange sabattical) vanaf 2013 weer concerten in binnen en buitenland. Veel op festivals en soms bij kernpodia, maar ook kleinere concerten krijgen de ruimte. Allez Mama kan je overal vinden. Sfeervol, prettig gestoord akoestisch, of op volle sterkte op een dampend feest, dansend en swingend tot de laatste toon.

Lenny en ErikDe ‘Double Cluchin’ Zydeco die Allez Mama maakt wordt door hen doorspekt met blues, folk, funk & een vleugje polka. Dit zorgt voor een stuwende Louisiana stroop. Alles bij de band staat vanaf hun prille bestaan (alweer 20 jaar) in dienst van de sfeer en het speelplezier.
De tijd dat de band vaak op televisie te zien was, (Veronica, RTL, SBS 6 en de NPS / Raymann is laat) is voorbij, maar de Hits “Je liegt dat je barst”, “Nog een zo’n dag en ik ben dood”, “Beter laat dan nooit” en “Echt wel echt niet” worden nog steeds live gespeeld bij optredens in binnen en in buitenland.

Toen de band na een aantal try-outs (o.a. in Yorkshire-engeland) weer officieel ging optreden op Het International Cajun & Zydecofestival in Raamsdonksveer, presenteerden ze gelijk hun nieuwe Cd “Lagniappe” Het geen in Louisiana betekent: “A little bit extra of een klein cadeautje).
De teksten gaan over het leven, denkers, dromers, feestgangers en afhakers.

De band doet een poging om het goed gerecenseerde album ‘De dubbele kick’ uit 2001 te overtreffen, maar weet dat de Albums van Allez niet met elkaar te vergelijken zijn en een eigen kans verdienen. Zo ook hun laatste album “Lagniappe” uit 2013. Natuurlijk ligt de nadruk op de Wereldbeat zydeco.
De band treed weer op in de oude bezetting, alleen is er een nieuwe bassist, Erik van Es.

Allez Mama kent nog steeds een ongekende energie, die je laat dansen totdat je voeten de grond niet meer voelen. Het beste is, om de band live te gaan bekijken.

Bezetting: Allez Mama:

Lenny Laroux: Trekzakken, Accordeon & Zang
M ‘Baaf’ Stavenuiter: Drums & Zang
Peter de Frankrijker: Gitaar en zang
Erik van Es: Bas & Zang
Ad van Emmerik: Mondharmonica & Mandoline

Discografie:

CD: Hunkeren ( Koch-International ) 1994
CD: Zi Zo Zydeco ( Koch – International ) 1995
CD: Indiaan in de stad ( SKY – Telstar ) 1998
CD: De Dubbele kick (Silvox – Sil 063) 2002
CD: LIVE – Route Barree (Swamp records) 2007
CD: Lagniappe (Silvox – Sil 294) 2013

DVD/Video (officieel) :

Videoclip: Doetsenut 1998
Videoclip: Wereldbeat Zydeco 2002
Videoclip: Hartenbreker 2014

DVD: AFSLAG 16 – LIVE LLF 0601
(Live at Koetstock 2004)